Brat chcel zabiť brata. Dopravná nehoda s následkom smrti. Vlámanie do obchodu a pohostinstva

05.12.2009 Celý región

Brat chcel zabiť brata: Vranovský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre prečin nebezpečného vyhrážania 43 ročnému mužovi z Kvakoviec, okr, Vranov v minulosti už 2 krát súdne trestanému.
Obvinený 2.12.2009 o 22.30 hod. po predchádzajúcej hádke fyzicky napadol, vulgárne nadával a vyhrážal sa zabitím svojmu 51 ročnému bratovi. Následne ho ležiaceho v spálni polial benzínom a chcel ho podpáliť. Našťastie sa podarilo poškodenému z domu ujsť a privolať políciu. Obvinený Kvakovčan bol umiestnený v cele policajného zaistenia a polícia spracovala podnet na jeho väzobné stíhanie. Sudca Okresného súdu vo Vranove nad Topľou návrh akceptoval a vzal obvineného do väzby. Prípad vyšetrujú policajti z OO PZ v Slovenskej Kajni

Dopravná nehoda s následkom smrti:
V piatok 4.12.2009 o 17.03 hod. na ceste I/67 v obci Hranovnica, okr. Poprad, na priamom úseku jazdného pruhu vedúceho od obce Vernár do Popradu došlo k smrteľnej dopravnej nehode. 35 ročnému vodičovi Opla z Kružnej okr, Rožňava náhle a neočakávane spoza neznámeho oproti jazdiaceho vozidla, z ľavej strany cesty v smere jazdy vodiča, vbehol do jeho jazdnej dráhy maloletý 8 ročný miestny chlapec. Vodič už zrážke s ním nedokázal zabrániť a došlo k zachyteniu chlapca s prednou časťou Opla. V dôsledku nárazu bol chlapec odrazený pred vozidlo na vozovku. Privolaná rýchla zdravotná pomoc ho po prvotnom ošetrení a vykonanej resuscitácií previezla do Nemocnice s poliklinikou v Poprade ale o 19.45 hod. zraneniam podľahol. Na vozidle bola spôsobená škoda v hodnote 200, -Eur. Požitie alkoholických nápojov u vodiča Opla bolo vylúčené vykonanou dychovou skúškou. Telo nebohého bolo preložené na anatomicko-patologické oddelenie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou v Poprade za účelom vykonania súdnej pitvy. Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia.

Vlámanie do obchodu a pohostinstva
V piatok 04.12.2009 ráno na linku 158 telefonicky oznámil 36 r. muž z Valkoviec, okr. Svidník - majiteľ pohostinstva a predajne potravín, že mu ich niekto vykradol. Policajti pri vyšetrovaní zistili, že do objektu sa vlámal niekto v noci zo štvrtka na piatok. Páchateľ rozbil okno na chodbe WC z bočnej strany objektu a potom si urobil dieru do dverí vedúcich do miestnosti pohostinstva. Cez túto dieru si odomkol dvere kľúčom, nachádzajúcim sa v zámku z vnútornej strany a z predajne potravín ukradol mäsové výrobky, rôzne potraviny, alkohol, čokolády, drogistický tovar a iné veci. Majiteľovi páchateľ spôsobil škodu vo výške 15O, - €. Giraltovskí policajti začali trestné stíhanie za prečin krádeže.
 

Vyberte región